След дъжда

Жанр: танцово представление
Режисьор: Розер Тутусаус, Том Уекслер
Сценография: Розер Тутусаус
Музика: Мигел Марин Павон
Хореография: Розер Тутусаус, Том Уекслер

Природният свят и вътрешният свят на човека са противоположни, но любопитно се отразяват един друг. След дъжда е кинетична поема за трансформацията, неочаквания път, циклите на времето и значението на всичко това в живота ни. Реещи се тела и преходни пейзажи се сплитат заедно, събуждат първични спомени и екологията на ума. Чрез разказване на истории, танци и въображаеми пейзажи, След дъжда е скок на вярата, която изважда наяве една почти забравена, но позната същност.

Тема на тяхната резиденцията в София е ODA – Възстановяване на връзката с природата и екологията на ума. ODA повишава осведомеността за възникващата климатична криза и екологичният отпечатък, който оставяме, но не чрез дистопични предупреждения, а чрез едно утопично предложение. Връщане към една вътрешна екология на ума, която е първичната човешка връзка с природата.

На 2-ри юни на Сцена Дерида е публичното представяне на този спектакъл от резиденцията на Розер Тутусаус и Том Уекслер от компания Wounderground, Испания. Спектакълът им е силно вдъхновен от темата за природата и повдига много важни въпроси за връзката на човека с нея, но и за бъдещето ѝ в контекст на отношението ни към нея сега.Може също да ти хареса