Слуга на двама господари

Жанр: театрална постановка
Автор: К. Голдони. адапация: Димитър Шарков
Режисьор: Димитър Шарков
Сценография: Антоанета Костова
Костюми: Антоанета Костова
Хореография: Катя Богданова
Участват: Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова, Стефка Златкова

Великата пиеса на Карло Голдони Слуга на двама господари се играе по цял свят от няколко века. Уникалната драматургическа структура е изградена от неочаквани обрати, както за зрителя, така и за героите. Карнавал на типове и образи, веселие от ситуации и типажи. Забавление, което се помни дълго!

Темата на спектакъла е двойственият живот, който води до пълно объркване на истинските стойности и изгубване на идентичността. Но от това не произлизат някакви драми или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, които героите преодоляват. На сцената оживява пъстър карнавал, в който всеки има маска и се представя за съвършено друг. А в карнавала няма табутата, няма забрани, страстите са оголени до краен предел, емоциите – също, желанията са най- дръзки.

Историята в настоящия спектакъл е пренесена в 60 – те години на XX век, отново в Италия – в Неапол и Сицилия, европейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота. В спектакъла ни има много песни и танци, които са луди и опияняващи. В същото време 60-те години на XX век носят своята наивност и чистота.