Службогонци

Жанр: театрална постановка
Автор: по Иван Вазов
Режисьор: Николай Урумов
Сценография: Кирил Наумов
Костюми: Кирил Наумов
Музика: Композитор: Иван Стоянов
Участват: Гьорги Трайков, Марина Георгиева, Нина Суванджиева, Николай Урумов, Явор Костов–Яша, Георги Грозев, Йордан Петков–Дуньо, Диана Спасова, Аделина Петрова, Мариян Стефанов

„Да,  правителството падна,

 кой какво можа открадна….“

Този кратък откъс от сатиричното стихотворение на Николай Урумов болезнено напомня на част от действителността, в която живеем. Макар написана преди 120 години, пиесата Службогонци от Иван Вазов е все още актуална и насочва вниманието към съществуващи и до днес проблеми в управлението на България. Тя е сред най-ярките творби в българската класическа драматургия, а чрез нея авторът обръща внимание на теми, присъщи за хората след Освобождението, от които се открояват амбицията за власт, кариеризмът и корупцията. 
Службогонци е и най-новото заглавие в репретоара на Драматичен театър-Ловеч и е под режисурата на добре познатия от театралната сцена и киното Николай Урумов. Но освен, че е режисьор на пиесата, Урумов се превъплъщава и в образа на Станчо Квасников и заедно с актьорите на Ловешкия театър вдъхва нов сценичен живот на Вазовата пиеса.