Това не го казвай!

Жанр: театрална постановка
Автор: Саломе Льолуш
Режисьор: Явор Гърдев
Сценография: Свила Величкова
Превод: Снежина Здравкова
Участват: Теодора Духовникова и Захари Бахаров

Трикратно номинираната за награда Молиер пиеса на Саломе Льолуш пристига в България под режисурата на Явор Гърдев. В ролята на семейна двойка влизат Теодора Духовникова и Захари Бахаров, а героите им се оплитат в мрежа от противоречия и безконечен спор, обхващащ безкраен диапазон от теми.

Предметът на конфликта им варира между политиката и социалните мрежи, между парите и пластичната хирургия, докато безпощадният обстрел с провокации и откровения не се завърти около себе си като уроборос от истини. Но дали искреността трябва да бъде на всяка цена? Кога трябва да говорим и кога – да замълчим?

Комедията от диалози в свободен тон поставя на дневен ред проблематиката за свободата на словото, отношенията между мъжа и жената и опасните измерения на безкомпромисната прямота.

За постановката режисьорът Явор Гърдев споделя: „Изричането на истината е велика илюзия, носеща със себе си усещането за морално превъзходство, вродено безстрашие и доминация над всички онези, които по една или друга причина не могат да си позволят лукса на подобно изричане.“ Героите оставят настрана всички скрупули, усещане за такт и мярка. Опиянени от обмяната на остри реплики без филтър, те започват да разчленяват тъканта на доверието помежду си и да унищожават хармоничните устои на комфортното общуване.

Това не го казвай! е спектакъл, който ни разсмива с проникновените си наблюдения върху казуси, присъстващи в живота на всяка една семейна двойка.Може също да ти хареса