Влюбеният Шекспир

Жанр: театрална постановка
Режисьор: Андрей Аврамов
Сценография: Теодора Лазарова
Участват: Александър Григоров, Асен Мутафчиев, Божидар Мицев, Борислав Захариев, Боян Арсов, Васил Грънчаров, Деница Даринова, Елена Атанасова, Иван Панев, Ирина Първанова, Кирил Бояджиев, Константин Икономов, Красимир Куцупаров, Маргарита Хлебарова, Мартин Желанков, Михаил Рядков, Петър Калчев, Рада Кайрякова, Светлозар Начев, Симеон Гълъбов, Сотир Мелев, Стела Ганчева, Теодор Елмазов, Явор Борисов

Както всеки човек, Великият Шекспир също е бил млад, буен и копнеещ за любов. И няма как гениалното му творчество да не е преплетено с неговите вълнения, надежди и разочарования.

За съжаление, до нас са достигнали много малко факти за личния живот на Барда от Стратфорд. Това е повод за появата на най-различни теории и версии за авторството на творбите му, а също и за неговата личност. Естествено, това не намалява значимостта на поезията и пиесите подписани с името на Уилям Шекспир.

Виждаме младия Уил в момент на творческа криза: той отчаяно търси своята муза. Когато я открива в лицето на Виола, се разгаря една невъзможна любов. Предразсъдъците на тогавашното общество потушават пламналите чувства, но точно тази обречена любов се превръща в творчески импулс за раждането на великата трагедия Ромео и Жулиета.