Животът е сън

Жанр: театрална постановка
Автор: от Педро Калдерон де ла Барка
Режисьор: Деклан Донелан
Сценография: Ник Ормерод
Костюми: Фернандо Епелде
Музика: Фернандо Епелде
Участват: Ернесто Ариас, Принсе Езеянуим, Давид Луке, Ребека Матеян, Мануел Моя, Алфредо Новал, Гоизалде Нуньес, Антонио Прието, Ирене Серано

Животът е сън е най-новата пиеса на основаната през 1981 г. в Лондон компания „Чийк бай джаул“ от режисьора Деклан Донелан и сценографа Ник Ормерод. Тя вече няколко десетилетия се радва на световна популярност и признание заради своите проникновени съвременни интерпретации на класическата драматургия.

В Животът е сън Донелан и Ормерод си партнират за първи път с трумата на Националната компания за класически театър в Мадрид. Заедно те предлагат своя прочит на емблематичната пиеса на Калдерон от 17. век, наричан още „испанския златен век“, със заложените в нея теми за свободната воля, съдбата и мистериозността на живота.

Принц, окован в планина. Млада жена, преоблечена като мъж, търси отмъщение. Революция, любов, убийство – но в „Животът е сън“ всичко реално ли е или е само сън?

Пиесата е на испански език със събтитри на български и английски. Тя е част от тазгодишната прогрмата на Световен театър в София и е придружена от уъркшоп, който Деклан Донелан и Ник Ормерод ще проведат със студенти от НАТФИЗ.