Дракула на лед: История за вечната любов

Жанр: танцово представление

Професионални кънкьори, забележителни костюми, интерактивни декори, мащабни видео инсталации, специални ефекти, впечатляващо осветление и незабравима музика – всичко това създава спираща дъха атмосфера и разказва историята на първия вампир в човешката история – граф Дракула. Шоуто на лед, което ще можем да гледаме премиерно през февруари в България, включва още акробатични елементи, въздушна гимнастика, жонглиране с огън и много други.

Уникални костюми ще ни върнат във времето на най-древните вампири. Интерактивни декори, осветление и огледална топка ще залеят цялото пространство със стотици линии бяла светлина, допринасяйки за необичайна тайнствена атмосфера. Мъгла, червен дим, летящи вампири, огън върху лед и изключително трудни елементи на кънки на лед: висока опора, спирали на смъртта, тройни скокове – и всичко това, допълнено с невероятна музика. Саундтракът на спектакъла е дело на композитора от Санкт Петербург – Алексей Галински, съкомпозитор на музиката Олимпия, специално написана за Олимпийските игри през 2014 в Сочи, също създател на музика за сериали като Принцеса Анастасия, Алиса в страната на чудесата, Лешникотрошачката и повелителят на мрака и много други.

Като герои на романа на сцената ще се появят артистите – фигуристи: любимите Мина и Джонатан; младата Луси, която е първата жертва на вампирите; смелият Ван Хелсинг, посветил живота си на борба с тъмните сили; гладни и безмилостни вампири и, разбира се, зловещият граф Дракула.

Турнето на Шоуто на лед ще стартира на 17 февруари във Велико Търново и ще премине през София (18 февруари), Пловдив (19 февруари), Варна (20 февруари) и Бургас (21 февруари), а билети можете да намерите тук.