Сблъсъкът на най-иконичните извънземни чудовища в историята на киното не доведе до нищо добро. Двете серии на Пришълецът срещу Хищникът бяха откровено глуповати и несравними като атмосфера и излъчване с любимите ни класики. За щастие на феновете чуждопланетните гадини отново попадат в добри ръце. Ридли Скот запретна ръкави, за да разкаже пред­историята на Пришълеца отпреди сблъсъка му с безстрашната Хелън Рипли (очаквайте по някое време догодина), а Робърт Родригес се зае с продуцирането на класически кърваво, мрачно и страховито продължение на историята за извънземните ловци, наречени Хищници. Не знаем как ще се справи маестро Скот, но Родригес се е представил повече от добре. Нищо че на практика просто е надзиравал строго проекта, докато на режисьорското столче е седнал Нимрод Антал (Свободни стаи, Железен план).
Хищници ни запознава с колоритен екип от осмина изпечени убийци, предвождани от наемника Ройс (Ейдриън Броуди), които биват отвлечени и стоварени на непозната планета, където да послужат като дивеч в ловната игра на извънземните. На практика филмът връща действието към познатите ни от първия филм недружелюбни джунгли и точно тук идва голямата изненада, защото добре напомпаният във фитнес залата Ейдриън Броуди поема щафетата от Арнолд Шварценегер с удивителна лекота. Честно казано, никога не сме си представяли точно този драматичен актьор като екшън звезда, но киното продължава да ни изненадва. Точно както и в оригиналния филм, зрителите могат да очакват много стрелба, насилие, напрежение и колоритни персонажи. Обърнете специално внимание на шизофреничното изпълнение на Лоурънс Фишбърн, чиято роля в сюжета няма да издаваме.
Длъжни сме да отбележим обаче, че Хищници залага по-скоро на носталгията, така че зрителите, които очакват фантастичен екшън от модерния тип, могат да останат неприятно изненадани. На пракитка, ако махнем компютърните ефекти, този филм изглежда като нещо, заснето през осемдесетте. Хищници се завръща към корените на поредицата и дори предлага няколко свежи намигвания към класиката с настоящия губернатор на Калифорния.