Този актьорски състав изглежда фантастичен, наистина. Главни роли за Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Стив Остин, Долф Лундгрен и Мики Рурк плюс кратки (но силови) включвания на Арнолд Шварценегер и Брус Уилис – това може да означава само едно и ние много добре знаем какво. Затова се зареждаме с пуканки и очаквания за неподправено шумно завръщане към класическите екшъни отпреди две десетилетия, където доминираше суровото мъжество, лъщяха бицепси, а куршумите се сипеха видимо безкрай. И ако някой път сте си казвали “вече не ги правят като едно време”, Непобедимите идва, за да ви върне набързо към детските спомени за Хищника, Терминатор, Рамбо и Универсален войник.
Всичко това не е случайно – основният инициатор на този сбор на гиганти е самият Силвестър Сталоун, който отново (както в Роки Балбоа и Рамбо 4) е поел ролята и на режисьор, и на сценарист. Нещо повече, Сталоун лично се заема и с нелекия подбор на актьорите, като покрай отказите на Ван Дам, Уесли Снайпс, Форест Уитакър, Кърт Ръсел и Сандра Бълок му се налага да пренаписва сценария няколко пъти. Крайният резултат обаче ще определим най-малкото като положителен, тъй като оправдава единственото обещание – за екшън, екшън и дори повече екшън.
Стойте далеч от този филм, ако обичате правдоподобни истории, дълбок драматизъм и трогващи човешки съдби. В Непобедимите ще намерите само историята на най-великата група наемници, които са способни да изтребят всяка армия на този свят, защото не познават нищо друго освен сраженията и войната. Когато обаче Непобедимите трябва да свалят от власт един брутален южноамерикански диктатор, нещата се объркват генерално – намесва се една красива жена, както и агенти на ЦРУ, а в сърцата на закоравелите в битки герои нахлува и неочакваното желание да помогнат на ближния. Експлозиите и крушетата няма да ви описваме, те следва да се видят.