Филм за цялото семейство и най-вече за децата. Операция Четири лапи залага най-вече на аудитория от активно кикотещи се хлапета в киносалоните, защото ни е малко трудно да си представим кой точно възрастен би си причинил доброволно ситуационна комедия, в която Брендън Фрейзър бива тормозен от банда одухотворени от екипа за визуални ефекти животинки.
Историята ни запознава със строителния предприемач Дан Сандърс (Фрейзър), който трябва да построи огромен търговски център насред идилична гора в Роки Спрингс. Обитаващите я животни не са особено щастливи от това развитие и бързо превръщат строителната площадка и дома на Сандърс в бойно поле, поведени от местния вариант на Уилям Уолъс – една изключително изобретателна миеща се мечка.
Тематиката е силно екологична и е завъртяна около победата на дивата природа над наглите хора, които разрушават хармонията в името на печалбата. Посланието е простичко, а шегите – лесно смилаеми и насочени към малолетната аудитория, въпреки че екскрементите са използвани като основен двигател за смешното малко по-често, отколкото повелява добрият вкус. Брендън Фрейзър е опулен и объркан както винаги, или казано с други думи, си е точно на мястото, а компютърните ефекти са използвани с мярка, така че децата (и евентуално родителите им) ще могат да се порадват на достатъчно и добре тренирани истински животинки, а не само на такива, създадени на нечий особено скъп харддиск. Семейството получава едновременно гледане на кино и посещение в зоопарк, което си е добра оферта.