План Б е класическа романтична комедия, създадена с очевидната идея двойки млади влюбени да се държат за ръка и да се целуват в по-разнежващите моменти. С други думи, силно се съмняваме някой зрител, чието сърце не е пронизано от стрелата на Купидон, да открие точно тук нещо особено.
Историята е простичка и засяга класическата тема за взаимовръзката между малките, пухкави бебенца и страхa на мъжете, колкото и влюбени да са те, от обвързване. Зоуи (Дженифър Лопес) е жена, която отчита факта, че годинките си минават, а принцът на белия кон упорито отказва да се появи в живота й. Тя мисли, че вече е крайно време да стане майка, но липсата на мъж до нея я кара да прибегне към резервния си план – изкуствено оплождане. Съдбата обаче решава, че трябва да си направи шега и тя съвсем случайно среща чаровника Стан (Алекс О’Логлин) точно в деня, когато е привела своя план Б в действие. Между двамата пламва красива и искрена любов и те разбират, че са родени един за друг. С уговорката, че след девет месеца на Зоуи й предстои едно далеч по-реално раждане и от нея се очаква да признае пред Стан, че всъщност е бременна при това – не от него.
План Б едва ли ще бъде обкичен с награди – филмът е предвидим, сладникав и крайно нереалистичен, но именно в това се крие немалка част от чара му. Ако си търсите комедия от романтичния тип, разтапящата усмивка на Дженифър Лопес е добра предпоставка да се спрете именно на тази.