Сексът и градът 2 е същата високобюджетната дъвка за окото, която очаквахме, след като научихме, че поредицата на HBO продължава щурма на големия екран. Проблемите на Кари и компания все така се въртят около секса, мъжете и работата, но карето дами е заменило градската джунгла Ню Йорк с нов фронт – екзотичните арабски емирства.Две години и 95 милиона долара бюджет бяха нужни на режисьора гуру Майкъл Патрик Кинг, за да ни достави ново пълнометражно продължение на историята на Кари, Миранда, Саманта и Шарлот. Манията Сексът и градът успя да спечели армия от последователки през шестте сезона по HBO и да се превърне в манифест на свободната жена. След известни спекулации по отношение на главните актриси, които и този път са си в обичайния състав, и строго укриване на детайли по сюжета, сякаш става дума за национална сигурност, нещата си дойдоха на мястото. От първата част насам полудялата по модата, хм, журналистка, Кари е успяла да позапълни гардероба си до дупка и да удържи някак взаимоотношенията си с Тузара на приемливо ниво. Саманта е заменила страстта към секса с такава по хапчета, а Миранда май е намерила баланс между работата и отглеждането на дете. Шарлот вече е майка на две деца и част от миловидността й е изчезнала някъде сред памперсите и омацания дизайнерски плот в кухнята. Каквото има да се случва, се случва на хиляди километри от любимия Ню Йорк – този път четирите дами нарамват марковите си куфари и заминават на едноседмична почивка до съседното на Дубай емирство – Абу Даби, където Кари се натъква на една стара любов и за пореден път попада в банални житейски клопки.
Освен нашите четири добри познати, в действието се включват и Пенелопе Крус, която го играе изкусителка в бар, както и Лайза Минели и тийн идолът Майли Сайръс като себе си.
Колкото по-близо до финала стигаме, толкова повече той ни се изплъзва между пръстите – точно както често се случва и в живота, но онова, на което ни учат четирите нафръцкани нюйоркчанки, е да не разчитаме на готови рецепти, а да изпробваме различните съставки, докато не улучим собствена идеална смес.