Феновете на здравия екшън може би ще се разочароват, когато разберат, че зад заглaвието Убийци освен престрелки и някоя и друга експлозия всъщност се крие комедия, при това романтична. Подобно на Мистър и мисис Смит филмът търси смешната страна на вечната тема за миналото на наемния убиец, което рано или късно превръща живота му в ад. Обикновено точно когато се е отдал на тих семеен живот в малка къща в предградията.
След тежка раздяла Джен Корнфелд (Катрин Хейгъл) напълно е загубила вяра, че някога ще се влюби отново. Във Франция обаче често се случват чудеса и по време на екскурзия с родителите си до Ривиерата Джен среща мъжа на мечтите си – чаровният и красив Спенсър (Аштън Кътчър). Три години по късно двамата вече са щастливо женени. Има само един проблем – Спенсър е пропуснал да спомене една дребна подробност – че си изкарва прехраната като наемен убиец. Скоро наместо бели гълъбчета край влюбената двойка започват да летят куршуми, а от Джен се очаква да се научи да борави с пистолет, да опази спокойствието на съседите и роднините си, както и да разреши проблемите с доверието във връзката си помежду престрелките.
Формулата, съчетаваща романтична комедия и екшън, общо взето, работи, с уговорката, че Убийци нито е най-романтичният филм на света, нито най-ефектният екшън. В цялата жанрова мешавица най-ясно изпъква комедията и филмът успява да предложи няколко доста забавни сцени, свързани основно с очарователно опулената Хейгъл, чийто идеален свят се е преобърнал с краката нагоре.