Първо онлайн издание на „Кино за пътешественици“

Даваме началото на септември с първото онлайн издание на Кино за пътешественици. Пътуваме до непознати и мечтани кътчета по света със селекция от 15 заглавия, които гледаме в комфорта на дома си благодарение на Neterra TV+.

Сред предложенията е южноамериканското приключение на Мирослав Халуза Речни хора. Филмът разказва за опасна експедиция на Халуза в Амазонската джунгла, по време на която се среща с речните хора, отказващи да живеят в цивилизацията. Благодарение на швейцарските режисьори Йонас Фрай и Мануел Швайцер се впускаме и по един от най-известните поклоннически маршрути – Пътят Камино, с филма Камино де Сантяго. В рамките на фестивала се отправяме и на още едно голямо и вълнуващото пътешествие през две от най-високите международни пътни връзки в света с филма През Памир към Каракорум.

С онлайн програмата на Кино за пътешественици обикаляме Индия, Боливия, Етиопия, Иран, Куба, Чили и безброй други екзотични кътчета по света. Предварителната продажба на билетите е стартирала, като тук откриваме цялата селекция от заглавия във фестивала, както и повече информация за билетите.

Филмите могат да бъдат видени в платформата на Neterra от 1 до 23 септември.