Водата е чистата от предразсъдъци среда, в която динамичните тела пред обектива на малтийския артист Крис Микалеф се реят в израз на хармонията, равенството и толерантността. Тези Подводни портрети са в Gallery 2.0 от 6 юни като част от Sofia Pride арт седмицата, която започна с феста за ЛГБТИ кино и приключва с прайда на 10-и.

В своите 7 дни арт седмицата на толерантността минава през Æther на 7 юни в 17:00 за The sexorcist – интерактивен пърформанс на Войн де Войн, след който тичаме към Credo Bonum за представянето на книгата Колко голяма е голямата любов? на Явор Веселинов (от 18:00).

Документалният вербатим спектакъл #PRIDE ни води към ДНК на 8 юни в 19:00 с истории и емоции от първия прайд в София през 2008 (5-7лв от касите на НДК).

На 9 юни в 19:00 влизаме в Yalta Club Art Room заедно с 44 артисти от 27 страни и изложбата The Gallery Project. Проектът събира "платната" си от transnational-queer-underground.net – отворена платформа за ЛГБТИ изкуство от цял свят, която само за година стана арт общност от над 50 творци и техните онлайн галерии.

След шествието из софийските културни адреси Седмицата приключва с вече редовният прайд. Стартът му е пред Паметника на съветската армия на 10 юни от 18:00, а финалът се проточва с афтърпарти в Ялта от 23:00, на което отпиваме Absolut-на любов в ритъм със сетовете на Julieta Intergalactica и DJ Jane Русалка. Влизаме в клуба с 10лв, които отиват в касата за бъдещи проекти на ЛГБТИ общността.