След смъртта на императора мястото било разграбено и потънало в забрава, докато през Ренесанса Микеланджело, Рафаело и Пинтурикио не започнали да се промъкват в подземията му, за да изучават фреските.

"Можем ли да наградим себе си, телата си и домовете си с изобилие, след като сме изоставили мечтите си в един всичко изхарчил, вечно спестовен, нищо неочакващ свят?", питат кураторите Павлина Кръстева, Войн де Войн, Виктория Драганова и Павел Найденов, вдъхновени от тази история, и дават старт на серийния си проект Sofia Art Weekend с къса изложба на две локации. В Æther гледаме site-specific инсталацията Аура на Симеон Симеонов и 24-часов пърформанс-ритуал на Войн, докато в Swimming Pool влизат партитури, текстове и документален материал за авангардния композитор и диригент Иван Спасов, наред с дискусия и концерт на покрива. Точният им график е както следва:

28 СЕПТЕМВРИ
Swimming Pool
18:00:
Откриване на изложбата Иван Спасов: Небесно синьо утро, залез, и път след залеза
19:00: Разговор с Роксана Богданова (професор в АМТИИ, Пловдив), Мария Бояджиева-Луизова (музиковед) и Илия Кожухаров (музикален теоретик)

29 СЕПТЕМВРИ
Æther
00:00-23:59: Войн де Войн, Bodily Templates, пърформанс в 4 цикъла
18:00-22:00: Симеон Симеонов, Aura, откриване, съпътствано от последен цикъл на пърформанса на Войн де Войн

30 СЕПТЕМВРИ
Swimming Pool

19:00: Концерт с произведения за пиано, глас, цигулка и бонгос с Димитър Наков (пиано), Ева Перчемлиева-Тъканова (сопран) и Недялчо Тодоров (цигулка) с билети по 7/10лв