Лятно кино в парка с Кинематограф

27 юни 2024 - 31 август 2024

След огромния успех на летните кина на Кинематограф в няколко ключови парка в столицата миналата година, през 2024 програмата на Кинематограф се завръща с още по-богата селекция от късометражни филми. Тази година инициативата, която цели популяризирането на най-вълнуващите истории от българското и световното късометражно кино, идва в пет парка. А и тази година е предвидено детско българско анимационно кино за най-малките зрители през първите 15 минути от всяка прожекция, която е част от летните събития на Кинематограф.

Лятно кино в парк Братска могила

На 27 юни се откриваме в парк Братска могила, където ни очаква програма с 4 български филма: Мимезис на Румен Русев, Интервю в утробата на кита на Рашко Раков, Муза на Свилен Славов и Любовни черупки на Свилен Димитров. Освен с българските филми програмата ни посреща и със заглавия от САЩ и Великобритания, като един от тях е документален.

Лятно кино в парк Студентски

Последните два дни от юни лятната програма на Кинематограф ни посреща в парк Студентски, където ни очаква почти изцяло българска програма. На 29 и 30 юни в Студентски можем да гледаме 8 български филма. Освен 4-те филма, които са част от програмата на лятно кино в Братската могила, тук можем да се насладим и на Премиерата на Тома Вашаров, Улов на Мартин Иванов, Ботев е идиот на Деян Базарев и Локва на Вера Донева. Предвидени са и чуждестранни филми от Швейцария, САЩ и Великобритания, два от които документални.

Кинематограф гостуват отново на парк Студентски и на 7 юли, когато имаме възможност да видим 4 други български продукции – Кръгът на 99 на Йонко Донев, Книга за хората на Владислав Лаков, Ехо II на Йордан Михайловски и Покрив на Невена Николова и Петър Герзилов. В разнообразната програма от български продукции откриваме и документален филм от Обединените арабски емирства, заснет с българско участие.

Лятно кино в парк Св. Троица

Първото от лените събития на Кинематограф за юли ни посреща в парк Св. Троица. Там зрителите могат да се насладят на същата програма от филми, която ни очаква в парк Братска могила. Така всеки, който предпочита парка или е пропуснал възможността да посети лятното кино на 27 юни, може да се наслади на тези 4 български филма и чуждестранни продукции от САЩ и Великобритания.

Лятно кино в парк Майчин дом и в Западен парк

В първите дни на юли Кинематограф ни посреща с програмата Лято кино в парка на една нова локация, на която досега не е имало подобни мероприятия – парк Майчин дом. През летния сезон в него са планирани 4 прожекции, като първата от тях е на 4 юли и представя филмите Премиерата на Тома Вашаров, Улов на Мартин Иванов, Ботев е идиот на Деян Базарев и Локва на Вера Донева, както и няколко продукции от Швейцария, САЩ и Великобритания .

Само ден по-късно можем да гледаме същата програма, но в Западен парк (поляната до Алпинеума).

Лятно кино в парка продължава през целия летен сезон. Следим следващите събития тук.