Бомсори и Сабине Майер заедно в концерт, под палката на маестро Найден Тодоров

Жанр: класическа музика
Диригент: Найден Тодоров
Солисти: Сабине Майер, Бомсори
Участват: Софийската филхармония

Две световноизвестни музикални звезди пристигат на 6 юни в зала „България“ – цигуларката Бомсори и кларинетистката Сабине Майер, под диригентството на маестро Найден Тодоров. В програмата ще звучат Концерт за цигулка от Феликс Менделсон и Концерт за кларинет от Карл-Мария фон Вебер.

Бомсори е истинско явление в света на класическата музика. Тя е носителка на награди от най-престижните международни конкурси, сред които са „П. И. Чайковски“, „Кралица Елизабет“, „Ян Сибелиус“, „Джоузеф Йоахим“, „Хенрик Виенявски“, „Сендай“  и много други. Нейните изпълнения се отличават с невероятен енергичен тон и техническо съвършенство, което покорява сърцата на публиката по целия свят. Тя е изнасяла концерти с най-големите оркестри и под диригентството на именити диригенти, като Яп ван Зведен, Марин Алсоп и Фабио Луизи.

Сабине Майер е легенда в света на кларинета, носителка на осем награди Ехо Класик, Наградата Брамс и френския медал „Кавалер на изкуството и литературата“ и много други престижни отличия. Тя е първата жена, приета в редиците на Берлинската филхармония, където изгрява нейната звезда. Поканена лично от Караян, след 9 месеца тя напуска оркестъра, за да се посвети на изключително успешна солова кариера.