The Comet is Coming

Жанр: джаз, електронна музика, рок

Музикална комета от бъдещето удря София. Става дума за The Comet is Coming – групата на британската джаз икона Шабака Хъчингс, които само преди месеци покориха сцените на едни от най-големите фестивали, а именно Лолапалуза и Гластонбъри. Седем години и два албума по-късно те се завръщат за втория си концерт в столицата, като на 12 май в Sofia Live Club слушаме микс от джаз, космо-афробийт, електроника, фънк психадели и спейс рок.

След почти три години една епидемия и още безброй препятствия, преди малко повече от половин година излезе най-новата колекция от звездни песни на магическото трио. Записаният само за 4 дни албум Hyper-Dimensional Expansion Beam ни предлага пътешествие в неоткрито досега измерение за групата. Комбинация от безкрайно много стилове, включително денсхол, смела продукция и любимите напоследък флейти на Шабака.

Новият албум е в центъра на сетлиста във вечерта на 12 май, но това не означава, че не ни чакат изненади на сцената и любими стари хитове. Припомняме си 4 парчета на The Comet is Coming тук и започваме да броим последните дни до концерта.