POP-UP CINEPLEX: Над 75 часа българско кино

24 май 2024 - 31 май 2024

Между 24-31 май Pop-up Cineplex ще представи програмата Pop-up Cineplex АЛТЕРНАТИВЕН КИНОПРЕГЛЕД с над 75 часа съвременно българско игрално, документално и анимационно кино с висока художествена стойност и без ограничения в жанровете и формите. Ще видим филми на автори като Камен Калев, Андрей Паунов, Драгомир Шолев, Светослав Драганов, Илиян Метев, Ралица Петрова, Тонислав Христов, Весела Данчева, Иван Богданов, Ася Кованова и Андрей Кулев и др.

Към съвременната филмова селекция е отредено почетно място за реставрираните копия на две кинокласики от миналия век “Привързаният балон” на Бинка Желязкова и “Парчета любов” на Иван Чекелов.

Програма с вход свободен, която ще продължи и в началото на юни,  “Срещи със съвременното българско кино”, включва иновативен формат с дискусии на живо, в който режисьорите Камен Калев, Андрей Паунов и Светослав Драганов ще анализират филмите си по време на специални прожекции.

Освен филмите, програмата включва и съпътстващи музикални събития. Подобно на филмовата селекция, музиката ще се разпростре в различни жанрове, вариращи от класика през джаз до алтернативни електронни композиции.

Алтернативният синеплекс е разположен в индустриален микрорайон в сърцето на града на булевард “Тотлебен” 34 и е дестинация за неконвенционални прожекции и културни събития, които ще обединят различни изкуства, автори и публики, и отварят възможност за свободен диалог.Може също да ти хареса