Sofia Live Festival 2024: саундракът на града

От 21 до 23 юни на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина слушаме Sofia Live Festival за четвърта година, като хедлайнъри са творци, обещаващи да превърнат предпоследния уикенд на юни в преживяване, което дълго ще отеква в ушите на градските меломани.

На 21-ви юни на главната сцена ще чуем Heptagram, DUB FX и Selah Sue, а Marten Roberto застава зад пулта на малката сцена. На 22-ри юни, нидерландската култова изпълнителка KOVACS пристига, за да се качи за първи път на българска сцена, след изпълненията на Woomb и Bulgarian Cartrader. 

Легендите Atmosphere и DJ Shadow ще закрият третия фестивален ден на 23-ти юни. Преди тях слушаме Жлъч/Григовор/Гена, а плочите на малката сцена са в ръцете на Rawland и Phat Phillie.

Отвъд музиката този път на фестивала има и редица съпътстващи активности, като графити работилница от 0511.bg, които ще обучават малки и големи да боравят със спрея и да стимулират своето въображение, като рисуват на голям формат. Всеки може да заповяда, за да почерпи вдъхновение и да усети тръпката на това да си истински графити артист. Mish Mash базар също фигурира в програмата.

Детския кът ще предложи на малчуганите интересни работилници с професионални аниматори, които ще ги забавляват през целия ден. Ще има на разположение безплатни шумоизолиращи слушалки за предпазване на слуха им.

В рамките на четвъртото издание на SOFIA LIVE FESTIVAL участие взимат и Фондация Файн Граф Арт. На техния щанд ще могат да се закупят принтове на картини с подпис и печат от художниците, а приходите от продажбите ще отидат за финансиране на последния проект на фондацията “Великата стена на България” – изработката на стенописи по училищата.

Един от приоритетите на SOFIA LIVE FESTIVAL е устойчивостта и намаляването на отпадъците. Като част от екологосъобразния подход посетителите са насърчени да носят собствени чаши за многократна употреба.

Билети могат да бъдат намерени на https://www.sofialivefest.com/tickets и мрежата на Eventim. Деца до 10 години могат да присъстват безплатно, но придружени от възрастен със закупен билет и попълнена декларация.

Вратите на фестивала отварят в 17:30 ч., а програмата започва в 18.30 ч.