Бристълското дуо THE JESUS BOLT с концерти в Пловдив и София

Жанр: рок
Участват: Хейзъл Уинтър и Джерард Старки

В последните два дни на месец май „Аларма Пънк Джаз“ кани дуото THE JESUS BOLT (Бристъл, Великобритания), чиято енергично-еклектична музика варира от сърф- до фолк-рок през пънк в размер 6/8 и блус ноар.

Двамата музиканти на сцената са Хейзъл Уинтър и Джерард Старки.

За Хейзъл, китаристка в The Blue Aeroplanes през 90-те и авторка ка поетичната книга I’m scared of the pig on The City Farm, авторитетното музикално издание Louder Than War на Джон Роб от The Membranes пише: „…лоу-фай гений, обладаван на тласъци от духовете на Виктория Ууд и Иън Дюри“.

Джерард, в миналото фронтмен на Witness (с два албума за Island Records), беше у нас миналата година с песните от соловата си програма, в чиито студийни версии срещаме други герои на бристълската пост-пънк, че дори и пост-джаз сцена, свирили на „Аларма Пънк Джаз“ преди години, каквито са тромпетистът Пийт Джъдж (Get The Blessing, Eyebrow) и барабанистът Пол Уайгинс (Eyebrow, ех-Blurt). Като The Jesus Bolt Хейзъл и Джерард пътуват с програмата от новия си албум Machine Gun Nest.

И двата концерта са с отваряне на вратите в 21:00ч. и начален час 21:30 ч. На софийския концерт ще има тематично музикално откриване с диджейски сет на „Аларма Пънк Джаз“ на терасата пред клуба от 18:30ч.