Musagena New Vibes Festival

27 септември 2023 - 1 октомври 2023

За втора поредна година изкуството в София принадлежи на младите, защото Musagena New Vibes Festival представя най-актуалните изгряващи творци, издателства, писатели, музиканти, приложници, визуални артисти и аниматори. Това е фестивал, посветен на новото поколение, и се стреми да ни запознае с неговите проявления по интересен и иновативен начин.

Фестивалът се провежда на площад Славейков и предлага разнообразна и вълнуваща програма. Можем да се насладим на документални и анимационни късометражни филми, да опитаме неустоими кулинарни предложения, демонстрирани на живо от майстори готвачи от популярни телевизионни формати.

В рамките Musagena New Vibes Festival се срещаме с талантливи български поети и писатели в неформалната атмосфера на първия по рода си книжен бар на открито. Там можем да си вземем по чаша питие, да се сдобием с книги на преференциална цена, да послушаме интересни разговори и да поискаме автограф или просто да поговорим с любимите си автори. На 29 и 30 септември Илиян Любомиров и Албена Танева провеждат кратки интервюта с някои от тях, сред които се отличават имена като Георги Бърдаров, Виктория Бешлийска, Георги Блажев, Жюстин Томс, Иван Шишиев, Мария Донева и много други.

Очакват ни литературни представяния, дегустации, детски работилници и арт базар. Входът е свободен.