Кинодвор G8 се завръща и това лято

1 юни 2024 - 30 септември 2024

По традиция обявяваме началото на лятото, когато Културен център G8 открие вратите на своя кинодвор. Тази година това се случва на 1 юни със специална лятна програма за деца, която комбинира премиерни заглавия с любими детски заглавия, както и множество изненади за най-малките.

И през предстоящия летен киносезон в Кинодвор G8 ни очакват премиери и ексклузивни прожекции на най-новите игрални и документални ленти. За поредна година разнообразната програма е селектирана съвместно с традиционните партньори на G8 – фестивалите Синелибри, Master of Art, Кино за пътешественици и редица други филмови разпространители.

Уютният кинодвор разполага и със специално сгъваемо покритие, което защитава публиката от предвидените и непредвидените атмосферни условия. Благодарени на него прожекциите на открито на любимите ни филми могат да продължат както под открито небе и звездите, така и под дъжда. Настоящият летен киносезон продължава и любимата традиция, а именно предлагането на тематична лятна напитка към всеки закупен билет.

Откриваме сезона на 1 юни и го закриваме чак през септември. Първата седмица ни очаква премиерният Истории, които не са за разказване и документалният филм Китовете, пазители на планетата.

Всички други  прожекции на G8, както и тези на летния кинодвор откриваме тук.